Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Wonderopolis

leave a comment »

wonder1Hvis du trenger en liten base med spørsmål og ting man lurer på, såkalte «wonders» på engelsk, er Wonderopolis et strålende utgangspunkt. Sida har en ny «wonder» daglig og i tillegg finnes det et arkiv med tidligere saker som en jo kan lure litt på. For eksempel:

Er alle bobler runde?

Hva er en øreorm?

Hvor bor armadilloen?

Lyser sjøstjerner i mørket?

Mini-artiklene er alle på engelsk og besvarer spørsmåla på en enkel og grei måte med et språk som er relativt greit å forstå. Det er flere muligheter med en side som dette – en kan for eksempel gi elevene en del spørsmål og få dem til å diskutere hva svaret er, i grupper, før de sjekker artikkelen for å se om de har gjettet riktig. Elevene kan individuelt velge seg ut en artikkel som de leser og deretter oppsummerer for de andre, gruppevis, mens de andre gruppemedlemmene stiller spørsmål. Elevene kan også lese en artikkel, lage spørsmål til artikkelen og deretter gi spørsmåla til sidemannen, slik at alle leser to artikler, lager spørsmål til den ene og svarer på spørsmål til den andre. Alternativt kan en elev lese artikkelen og lage spørsmål til den, og deretter gi spørsmåla til en annen elev og lese artikkelen for henne, mens han/hun lytter og forsøker å finne svar på spørsmåla underveis. Masse muligheter – og mange interessante spørsmål! Nedenfor ser du et bilde av noen av spørsmåla en finner svar på på Wonderopolis’ side.

wonder2

 

[If you find yourself wondering Why is the sky blue? Are all bubbles round? Head over to Wonderopolis to find the answer – and many more questions!]

 

Reklamer

Written by Therese Holm

28/09/2013 kl. 00:02

Publisert i Nettsted, engelsk

Tagged with ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: