Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

History

leave a comment »

historyHvis et bilde kan si mer enn tusen ord, så tenk hva en bra video kan gjøre! Men det var bare det å finne den gode videoen, da – den som oppsummerer akkurat det en ville ha brukt alle de orda på å forklare. Youtube har utvilsomt nok av videoer, og mange av dem er bra og funker godt i undervisningssammenheng. Men det er så mange av dem! Da er det enklere å kikke litt på en nettside som den til tv-kanalen History, som har videoer primært rettet inn mot historiske hendelser, og også en del videoer som også forklarer samfunnsrelaterte emner. En kan søke etter emner og personer her, og de fleste videoene er 2-4 minutter lange og organisert i emnebolker. Videoene er bare tilgjengelige her, og ikke på youtube, og derfor litt vanskeligere å legge til i bloggen, men det er vel verdt å kikke innom History-sida. Halloween er jo på vei, og skal du jobbe med det temaet i engelskklassen, finnes det et utall videoer relatert til dette emnet – blant annet en om hvordan du skjærer ut et gresskar så det blir til et bilde av George Washington… I tillegg har sida noen Infographics som gir en artig oversikt over tall i forbindelse med Halloween.

history2En annen kategori som er interessant på denne sida er This Day in History – en daglig video som fortelle hva som tidligere har skjedd på akkurat denne dagen, gjennom historien, kombinert med en tekst som oppsummerer det samme. En fin måte å få noen «snapshots» fra historien inn i engelsk-, eller historietimene.

En siste anbefaling fra History-sida: Ask history, en side der du kan stille spørsmål om historiske hendelser, personer, myter og liknende – og lese svarene til det andre har spurt om. Vet du for eksempel hvorfor tallet 13 er så uheldig? Hvor USAs første hovedstad lå? Hvorvidt Jack the Ripper egentlig var en kvinne? Hvis ikke, klikk på lenkene, så får du et svar.

 

Reklamer

Written by Therese Holm

15/10/2013 kl. 00:02

Publisert i Nettsted, engelsk

Tagged with ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: