Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Kahoot!

with 5 comments

kahootJeg skal innrømme at jeg var litt skeptisk til Kahoot!, etter å ha lest masse rosende ord om dette spillet, blant annet på facebooksida til spansklærere i Norge – men det tok ikke lang tid før jeg var overbevist. Duverden for et artig spill! Konseptet er enkelt: På storskjermen viser du elevene spørsmål, som du har laget, med fire alternativer. Elevene bruker enten pc, laptop, nettbrett, ipad eller smarttelefon og klikker på ett av de fire alternativene.  Når alle elevene har svart, kommer det opp en poengtavle som viser en oversikt over de fem elevene som har flest poeng, og jo raskere du svarer, jo flere poeng får du. Poengtavla kommer opp etter hvert spørsmål, og elevene kan følge med på egen fram- og tilbakegang i spillet. De får også en tilbakemelding på pc’en / telefonen om hvilken plass de ligger på, og hvor mange poeng det er opp til neste deltaker.

For å komme i gang med moroa, trenger du å opprette en bruker, dette gjør du på nettsida getkahoot. På denne sida lager du oppgavene ved å skrive inn et spørsmål, oppgi fire svar og klikke for hvilket av svarene som er riktig. I tillleg kan du her velge hvor lenge det skal være mulig å besvare hvert spørsmål – fra ti sekunder til ett minutt cirka. I tillegg kan du her se på andres spill som ligger tilgjengelig (du kan velge å være «privat» hvis du vil det) og få statistikk om de ulike spillene du lager. Når du starter spillet for elevene, må det skje fra denne sida.

Elevene trenger dog ikke opprette noen bruker – de går rett til sida kahoot.it. Der får de beskjed om å taste inn en «game pin». Hvert spill har nemlig en egen kode, som aktiveres når du, på lærer-pc’en, klikker på PLAY. Hver elev må da sitte klar til å skrive inn game pin og et navn / kallenavn. Etter hvert som elevene logger seg inn på spillet, kommer navnet deres opp på lærerskjermen. Jeg pleier å klikke av for at spillet skal gå automatisk, for å slippe å klikke når spillet er satt i gang. Ti sekunder etter at siste elev har logget seg inn, er spillet – og moroa i gang.

I og med at du selv lager spørsmåla i Kahoot!, har du muligheten til å gjøre det på hvilket som helst språk og rundt hvilket som helst tema. Dermed er spillet mulig å bruke i alle fag – inkludert alle fremmedspråka. Du velger jo selv også hvor mange spørsmål du lager, og dermed hvor lang tid du vil at spillet skal ta. Her kan du repetere et kapittel, ha en glosetest, spille spørsmål om grammatikk, om geografi, historie – i det hele tatt. Jeg har ennå ikke hatt en klasse hvor ikke dette har vært en suksess, og elevene ber innstendig om å få spille det om igjen. Det er tross alt ikke så ofte DET skjer.

En liten advarsel, dog: Spillet bringer fram konkurranseinstinkter der du ikke ante de fantes. Og det er faktisk litt avhengighetsskapende. På en god måte. Kahoot, altså – start her.

Written by Therese Holm

26/11/2013 kl. 00:26

5 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hei Therese! jeg er lærer på 1. trinn og har lyst til å bruke dette i 1. klasse. er det mulig å bruke det som en felles greie. Barna har sånn til vanlig ikke hver sin pc. Kan jeg styre svarene? Altså barna rekker opp hånda og jeg legger inn svaret? Prøvde å lage en quiz nå om kroppen, men klarte bare å lage et spørsmål…. og ikke fikk jeg riktig når jeg svarte på riktig heller… Forstår ikke alt her nei… Bruker du det fortsatt? Ingen på min skole som har hørt om dette, men jeg tenker det er en flott måte og oppsummere læringsmålene 🙂 Hege

    Hege

    23/03/2014 at 12:40

    • Siden alle elevene mine enten har smart-telefon eller pc, så pleier vi bare å bruke det – jeg tror ikke det funker med at du legger inn / styrer svarene, da kanskje andre spill som Jeopardy passer bedre? Jeg bruker fortsat Kahoot, og elevene har så langt ikke gått lei av det! 🙂

      Español_con_Therese

      26/03/2014 at 17:08

  2. Reblogged this on Wenches digitale verden.

    wenkva

    29/03/2014 at 15:51

  3. Vi har begynt å bruke kahoot på ungdomsskolen 🙂 Det er kjempe gøy og vi bruker ofte det enn å ha vanlig glosetest!

    Kristine

    01/04/2014 at 20:01

  4. […] har tidligere uttrykt begeistring både for Kahoot generelt og for Blind Kahoot-varianten – og for ei stund siden prøvde jeg ut det nyeste tilskuddet […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: