Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

VideoNotes

leave a comment »

videonotessElevene i samfunnsfaglig engelsk jobber med taler for tida, jakter på retoriske virkemidler og etos, patos, logos – og så videre. Talene de jobber med ligger på youtube, i alle fall et par av dem, og i den forbindelse kom jeg over et kjekt verktøy. Hvis du skal  ta notater mens du ser en youtube-video (eller vimeo etc), kan VideoNotes være nyttig. Du trenger en google-konto for å bruke denne sida (såvidt jeg ser), en gmail-konto holder (for å kunne lagre notater til Google Drive).

Slik ser sida ut når du jobber med den:

videonotes

Til venstre skriver du inn URL’en til youtube-videoen (Ctrl+C og Ctrl+V for å klippe og lime), og til høyre har du et «notatark». Det som er smart, er at hver gang du starter å notere noe, registrerer notatet hvor langt ut i videoen du er kommet, og markerer tidspunktene i gult, som i bildet over. Dermed er det lett å finne tilbake til akkurat det stede i talen der Michelle bruker hypophora, for eksempel, for når du etterpå trykker på de gule tidspunktene, så hopper videoen tilbake dit. Det blir litt som å legge inn bokmerker i selve videoen.

Sida har en annen, smart ting også, og det er at du kan spille av videoen i vanlig tempo, eller raskere – eller langsommere. Denne innstillingen ligger til venstre på skjermen («Speed»). Hvis elevene skal se en video med autentisk, engelsk tale, og det går litt for fort til at de får med seg alt, kan de her sette ned hastigheten på videoen og muligens få med seg litt mer av det som blir sagt.

Når du er ferdig med notatene kan du lagre dem, enten som en fil på pc’en (velg i så fall å lagre det som .txt-format, sånn at det lettere kan åpnes i et skriveprogram seinere) eller i Google Drive’n. Dette kan jo også være praktisk i fremmedspråka; hvis elever har fått tildelt en liten film de skal se og senere svare på spørsmål til, så kan de notere underveis mens de ser filmen.

VideoNotes klarer forresten å håndtere videoer fra flere nettsider, deriblant youtube, vimeo og videoer fra Khan Academy. Skal elever jobbe med videoer i språkundervisningen, er dette definitivt en side en bør kjenne til!

Reklamer

Written by Therese Holm

09/12/2013 kl. 00:18

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: