Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Villancicos – !otra vez!

leave a comment »

Jeg har skrevet flere innlegg om julesanger på spansk tidligere, men her er årets utvalgte favoritter:

Juanes – Mi burrito sabanero Ah, Juanes! Dette er bare selve sangen, altså ikke musikkvideoen – den eneste versjonen jeg finner på youtube har alt for dårlig lyd. Men uansett – sangen handler om gutten som går med det lille eselet sitt mot Betlehem. Fin bruk av gerundium er det også her!

 

 Campana sobre campana Det finnes utallige versjoner av denne sangen om klokkene som ringer ut over Betlehem – men dette er min favoritt. Damene som synger er, ifølge den korte informasjonen som følger videoen, lærere og elever ved Academia Cinco, og sangen er relativt lett å få på hjernen.

 

 Los Peces en el Río – RBD En julesang som handler om at jomfru María sitter og børster håret sitt mens fiskene i elva drikker og drikker? Jada. Teksten her krever kanskje litt studering for at den skal gi mening, men selv etter en oversettelse synes de fleste ikke-spanske at den er litt… pussig. Denne versjonen er bare sangen (ikke musikkvideo) og er en relativt «moderne» versjon, youtube har dog utallige andre versjoner.

 

 Hacia Belén va una burra (Rin Rin) Hvis du syntes den forrige var underlig mht tekst… denne handler om et esel på vei til Betlehem (ja, nok en sang med det samme temaet!) – eselet er lastet med sjokolade, og så kommer noen mus og spiser opp sjokoladen, så María anropes. Blir det ikke julestemning av sånt, så blir det ikke julestemning. Fin trening i indefinido og imperfecto er det også.

 

 Feliz Navidad – José Feliciano Ikke Celine Dion-versjonen, den fungerer bare i nødstilfeller. Denne versjonen må det være. Da blir det jul.

 

Amigos del mundo, llego Navidad – Ricky Martin, Tatiana y Pedro Fernandez Dette er den spanske versjonen av John Lennon & Yoko Onos «Happy X-mas, war is over», og har omtrent samme budskapet.

 

Navidad, navidad, hoy es navidad Denne kjenner de fleste sikkert fra engelsk, men her er en spansk versjon!

 

La Flama Enterna – Va a nevar Den spanske versjonen av klassikeren «Let it snow» – tar litt tid før de kommer i gang med selve sangen, de skal liksom leve seg inn i det først!

 

Nuestra cancion de navidad – Disney Channel España De purunge stjernene fra Disney Channel España synger og danser seg gjennom denne sangen, som kanskje ikke har så mye med jul å gjøre, men som i det minste er enkel å forstå teksten til.

 

Blanca navidad – Lucia Gil y Ismael Vinneren av Camp Rock har sunget inn en spansk versjon av «Jingle Bells»

 

Gloria Estefan – La Parranda Ok, jeg skjønner ikke hele teksten, på langt nær, og er litt usikker på hva dette har med jul å gjøre. Men den er på julecd’en hennes og den er på spansk, så da er den innafor.

 

Reklamer

Written by Therese Holm

13/12/2013 kl. 00:31

Publisert i Musikk

Tagged with , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: