Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Lær grammatikk med The Oatmeal

leave a comment »

oatmeal2Hvis det er en ting IB-elever gjør feil når de skriver engelsk, så er det buk av semikolon. Av en eller annen grunn er de veldig glade i dette tegnet; de klarer bare ikke å bruke det riktig. Som oftest består feilen i at de bruker det som et komma eller som et kolon. Regelen for semikolon er egentlig ganske enkel: Den brukes mellom to hovedsetninger, der setning nummer to henger sammen med den første og gjerne utfyller den, eller den brukes mellom ulike ledd i en oppramsing. Men det hjelper jo ikke å bare si dette; det er bedre å komme med eksempler. Og slik kom jeg over nettsida The Oatmeal.

oatmealKort fortalt kombinerer The Oatmeal engelske grammatikkregler med morsomme setninger og tegninger. Det er mulig en kan kalle det en form for infographics, i alle fall plakatene som en kan kjøpe på nettsida. Sida er ikke et komplett grammatikkurs, men fokuserer på en del av de vanligste feilene folk gjør på engelsk, deriblant semikolon.

Blant de vanligste feilene som presenteres på The Oatmeal er det også verdt å ta en kikk på Hvordan bruke forkortelsen i.e. (nei, det er ikke det samme som e.g.!), Ti ord må du klare å holde fra hverandre (for eksempel lose-loose, effect-affect og their/they’re/there) og Hvordan bruke en apostrof korrekt (it’s er IKKE det samme som its, for eksempel).

Det er libraryladyjane som står bak disse plakatene og reglene; du kan følge henne på twitter hvis du vil se mer av hva hun driver med – og hva hun anbefaler. Og sitter du og lurer på hva reglene er for semikolonbruk på norsk, kan Korrekturavdelingen fortelle deg det.

Reklamer

Written by Therese Holm

15/02/2014 kl. 00:02

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: