Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

The Education Portal – Spanish

leave a comment »

edportalI forrige innlegg skrøt jeg av Education Portal sine undervisningsvideoer for engelskfaget. Det jeg ikke nevnte er at Education Portal også har rundt 90 undervisningsvideoer for nybegynnerspansk! Undervisningsspråket her er riktignok engelsk, men en god del av videoene kan likevel være nyttige, tror jeg. Noen av videoene forklarer grammatikk, som verbbøying, mens andre er mer oppgavebasert, som denne her – som er en slags veiledet leseoppgave om fritid (se bildet).

edportspanSom resten av oppgavene på Education Portal har disse også transkribert teksten fra videoen plassert under videoen, og det finnes en quiz til hver video med spørsmål til det du har sett. Noen av oppgavene fokuserer på lesing, noen på lytting og noen, som nevnt, på grammatikk. Det er også en del oppgaver som handler om å bygge vokabular, og det er jo noe elevene alltid trenger. Mange av temaene som omhandles her passer godt sammen med temaer fra spanskboka på nivå 1, som vokabular for å beskrive hus og hjem, vokabular for vær og årstider, vokabular for å snakke om hvor mye klokka er, vokabular for å beskrive mennesker på spansk,  vokabular for å snakke om ting man liker og ting man ikke liker – og enda er det flere. Det er også kapitler om spørreordene, tallene på spansk – og i det hele tatt.

Mange undervisningsvideoer som elevene mine utvilsomt skal få ta i bruk – enten som hjemmelekse før vi går gjennom et nytt tema, i timen i stedet for at jeg forklarer akkurat det samme, eller som repetisjon etter at vi har gjennomgått for eksempel en type vokabular. Fordelen med videoer er jo dessuten at elvene kan se dem om og om igjen, om nødvendig, pause dem og jobbe i sitt eget tempo. Er det et problem at undervisningsspråket her er engelsk? Jeg tror faktisk ikke det. Inntil det motsatte er bevist.

 

Reklamer

Written by Therese Holm

18/02/2014 kl. 01:25

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: