Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

My Valentine / Queenie Eye

leave a comment »

Og nå: et par musikkvideoer. Jeg elsker fortsatt musikkvideoer, selv om MTV forlengst har gått over til å vise dokusåper av verste kvalitet. Heldigvis finnes Youtube, der perler som disse fortsatt kan sees.

Paul MacCartney ga i 2012 ut en sang som heter My Valentine. Så laget han en musikkvideo; egentlig laget han vel to. I denne er det Johnny Depp som «tolker» sangen med tegnspråk. Liker du Nathalie Portman bedre, finnes det også en versjon med henne på Youtube. Og en versjon med begge to – bare å velge. Her er Johnny.

 

Men det er jo ikke nok med en Paul MacCartney sang med Johnny Depp i videoen. I 2013 kom Queenie Eye, og for en video. Tanken virker enkel: Samle en haug med kjendiser i et studio, og la Paul synge sangen sin mens de ulike kjendisene lytter til og danser til sangen. Enkelt – men veldig effektfullt når kjendisene er av kaliber som Johnny (som nevnt), Kate Moss, Meryl Streep, Sean Penn, Jude Law, Tracey Ullman, Jeremy Irons… og flere! Se resultatet under.

 

Undervisningsbruk, sier du? Sammensatte tekster. Tolk kombinasjonen lyd, tekst og bilder, finn hva budskapet er og hvordan elementene brukes for å oppnå budskapet. Når det er oppnådd, finn minst en liknende video som uttrykker et liknende budskap, og forklar hvordan denne bruker elementene lyd, tekst og bilde. Noe sånt.

 

 

Reklamer

Written by Therese Holm

22/02/2014 kl. 02:01

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: