Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Kevin, Karla & La Banda

leave a comment »

Jeg burde sikkert brukt enda mer musikk i spanskundervisninga. Det er bare det at jeg ikke hører så ofte på spansktalende musikk, og det er grenser for hvor mange ganger en kan spille Danza Kudoro. Dessuten er sanger som opprinnelig er skrevet på spansk ofte vanskelige for elevene å forstå og oppgaver der de for eksempel skal høre etter og finne ord som mangler i teksten blir vanskeligere enn nødvendig.

Men en løsning er jo å ta sanger som elevene allerede kjenner fra engelsk, og gi dem den spanske versjonen. Da er det enklere for dem å forstå teksten, siden de allerede kjenner innholdet fra engelsk, samtidig som tekster som er oversatt ofte er betraktelig enklere enn tekster opprinnelig skrevet på spansk. På Youtube har jeg kommet over et coverband som heter Kevin, Karla & La Banda, bestående av to søsken som tydeligvis spesialiserer seg på å spille inn spanske versjoner av kjente sanger fra artister som Rhianna, Katy Perry, Justin Bieber, One Direction – og så videre. Videoene finner du på fansida deres på Youtube, og en del av sangene kan visst også lastes ned gratis, via en lenke på hver video.

Det fine med videoene, i tillegg til at de er spanske versjoner av kjente sanger, er at videoen i all hovedsak består av teksten til sangen – slik at det er relativt enkelt å følge med på hva de synger om. Og selv om teksten ikke er helt nøyaktig oversatt setning for setning, så er essensen av sangen den samme.

Her er et par eksempler – Rhiannas «Diamonds», som er blitt til «Diamantes»:

 

Og her, Taylor Swifts «We’re never ever getting back together», som nå heter «Yo nunca nunca nunca volvere contigo».

 

Og for de som liker Gaga, hennes «Applause» har blitt til «Aplauso»

 

Du finner videoene ved å søke på «Kevin, Karla & La Banda» på Youtube, eller ved å gå inn på fansida deres, eller sida til en som kaller seg Jesus Diiaz.

Reklamer

Written by Therese Holm

27/03/2014 kl. 11:54

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: