Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

You are what you like – or are you?

leave a comment »

Nok en TED-talk fikk meg til å tenke, denne gang om sosiale media og denne «like»-bølgen som sveiper over nettsteder som Facebook og apper som Instagram. Jennifer Golbeck er ‘computer scientist’ og jobber med å finne ut hvordan folk bruker sosiale media og hvordan denne informasjonen kan brukes – blant annet. Elevene mine bruker jo ikke Facebook på samme side som folk på min alder. De «liker» ikke ting like aktivt som folk på min alder, og legger stort sett bare ut nye bilder av seg selv i flatterende positurer, mens mine Facebook-venner fortsatt forteller internett at de er sultne, deler «gullkorn» og «søte sitater» samtidig som de anbefaler avisartikler og ting andre brukere har lastet opp. Og de «liker» ymse sider. Så hva kan en ‘computer scientist’ fortelle oss om hvem vi er, basert på hva vi liker på nettsteder som Facebook? En god del, viser det seg. Golbecks TED Talk ser du under.

 

Undersøkelsen Golbeck refererer, ved National Academy of Sciences til ligger også tilgjengelig på nettet, du finner den her i pdf-format.

Hva kan så dette brukes til i klasserommet? En nettside som You are what you like (utviklet av University of Cambridge),, kan muligens være interessant å prøve ut. Den hevder at den, ved å få tilgang til Facebook-kontoen din, kan finne ut ting om personligheten din. For eksempel i hvilken grad du er utadvendt eller innadvendt, om du er konservativ eller liberal, om du er spontan eller en som liker å planlegge – blant annet. Hvis en får elevene med på det, kan det være artig å se om de føler at resultatene stemmer – og minst like interessant å snakke om hvordan slike statistikker blir regnet ut (selv om nettsida ikke sier noe spesifikt om det!) – og hva slags informasjon vi legger igjen i Cyberspace.

 

 

Reklamer

Written by Therese Holm

09/04/2014 kl. 00:48

Publisert i Nettsted, engelsk

Tagged with ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: