Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Postcrossing

with 3 comments

Jeg er veldig glad i å få post, men det kan gå lenge mellom hver gang det dukker opp noe interessant i postkassa. En nettside som bedrer på statistikken er Postcrossing.

Kort fortalt er Postcrossing en nettside der man oppretter en konto, fyller ut en profil og deretter klikker på knappen for «Send et postkort». Så får man opp en adresse / en profil man skal sende et postkort til. De fleste har skrevet litt om seg selv i profilen og om det er spesielle typer postkort de ønsker seg eller samler på. Så skriver man kortet og sender dette. Når kortet kommer fram, går mottakeren inn på Postcrossings side og registrerer kortet – for alle kort får en kode som man må skrive på kortet før man sender det. Denne koden skriver mottakeren inn for å bekrefte at kortet er registrert. Deretter er det bare å vente, for såsnart kortet er registrert vil en annen postcrossing-bruker få oppgitt din adresse og profil, og sener et kort til deg. Du får altså et kort for hvert kort du sender, men du får ikke kort fra den du sender til – men fra en annen postcrossing-bruker.

I profilen din skriver du som sagt litt om deg selv og oppgir enkelte fakta som kjønn, alder og om du samler på spesielle kort. Adressen din ligger ikke åpent og blir bare oppgitt til de som skal sende deg et kort. Du må dessuten knutte kontoen din til en e-postkonto, slik at du kan få tilsendt adressen til den du skal sende et kort til, samt få beskjed når kortet ditt er kommet fram. Antall kort du kan ha «på reise» stiger gradvis etter hvert som du sender flere kort. Det er folk fra hele 216 land som bruker Postcrossing og landa med flest brukere er Nederland, Russland, USA og Tyskland. Når du skal sende eller registrere et kort får du også se på et kart hvor i verden kortet skal til/ kommer fra og nettsida har dessuten mulighet for å lasta opp bilder av korta du sender / får i ditt eget «galleri». I tillegg finnes det masse statistikk en kan boltre seg i, både om personlig bruk og statistikk over Postcrossing generelt. Min statistikk viser for eksempel at jeg har fått eller sendt kort fra 37 ulike land i løpet av tida jeg har vært medlem.

Jeg har flere ganger tenkt at det kunne vært artig å opprette en postcrossing-konto for en klasse som en skal ha over en viss tid, men det passer antakelig bedre for elever i grunnskolen enn videregående, siden jeg stort sett bae har elevene i ett år. Uansett er postcrossing morsomt for de som liker å få postkort i postkassa, og samtidig, hvis en bruker det med en klasse, gir det jo skrivetrening på engelsk (de fleste brukerne skriver på engelsk, men du kan oppgi at du behersker andre språk også og håpe at noen skriver på tysk eller russisk!) og ved hjelp av karta er det mulig å finne ut litt mer om hvor et kort kommer fra eller tar veien. Vil du lese mer om Postcrossing, har denne nettsida en ganske utførlig guide – eller sjekk Postcrossing sin egen nettside for mer informasjon.

Under ser du et bilde av noen av postkorta jeg har fått gjennom Postcrossing.

postcrossing

Reklamer

Written by Therese Holm

24/04/2014 kl. 00:16

Publisert i Nettsted, engelsk

Tagged with ,

3 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Thank you for linking to my post Therese!
  Sandy

  Sandy Millin

  24/04/2014 at 06:26

  • Sandy: In case your Norwegian isn’t up to speed – I thought your detailed description of how to join postcrossing was so good that I felt no need to write one of my own! 🙂

   Español_con_Therese

   25/04/2014 at 15:26

   • Could get bits and pieces (I speak German) but not enough for that. Thanks for clearing it up!

    Sandy Millin

    25/04/2014 at 15:31


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: