Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Memrise – lær deg vokabular

leave a comment »

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er ikke lett å lære seg nytt vokabular på et språk, men det finnes heldigvis noen nettsider som gjør det litt morsommere! Memrise er en slik side som jeg har hatt mye moro med i det siste – og snart skal elevene også utsettes for den.

Kort fortalt er dette en nettside du må lage en brukerkonto på, og siden du gjør det blir resultatene dine lagret hver gang du er innom og jobber med flere ord. Du velger blant en haug med språk (engelsk, fransk, spansk, tysk, italiensk, russisk, zulu, kinesisk, japansk….) og «melder deg på» et kurs. Så starter du å lære deg ord. Det som er smart med Memrise er at den ikke bare bruker ord-ord-teknikken, slik som for eksempel Quizlet gjør, men den bruker ord-bilde-teknikken. For hvert ord du lærer deg, får du opp flere bilde-alternativer fra arkivene, og velger ett av dem som skal hjelpe deg å huske ordet eller uttrykket. Under ser du bildet (mem’et, som det kalles innenfor nettsida) jeg valgte for å hjelpe meg å huske ‘por favor’.

porfa

 

Som medlem i Memrise kan du også legge til dine egne mem’er for ord du skal lære deg – eller altså velge blant de som medlemmene allerede har lagt inn. Det er dessuten medlemmene som lager kursene, derfor finnes det så mange ulike språk å velge mellom, i tillegg til andre emner. Uansett – Memrise lager altså en rekke øvelser der du må lære deg ordet og bruke det korrekt 7 ganger innen øvelsen er over. På 5 minutter vil du lære deg 5 ord, sånn omtrent. Det høres kanskje ikke imponerende ut, men 5 minutter hver dag i en uke? 35 nye ord. Ti minutter hver dag i en uke? 70 nye ord! 280 nye ord innen en måned? Dét er da imponerende?

Dessuten har Memrise en annen viktig funksjon: Den passer på hvilke ord du trenger å repetere. Ord som du har problemer med vil dukke opp oftere og oftere, til du skriver dem korrekt – og du oversetter dem både til og fra målspråket, via engelsk. Engelsk er altså «arbeidsspråket» på denne sida, men det burde de f’ærreste elever ha noe problem med.

Etter hver «runde» i Memrise får du opp masse deilig statistikk og du tjener opp poeng ved å lære deg orda og å legge til mem’er. I tillegg er det high score lister, der du konkurrerer mot andre brukere. Noe for de konkurranselystne, og for nerdene som liker statistikk, altså.

Du kan lese en enda mer utfyllende beskrivelse på denne nettsida, hvis ikke min entusiasme har overbevist det ennå. Jeg kom over denne nettsida via dette blogginnlegget, ta gjerne en kikk på det for flere ideer om hvordan en kan jobbe med vokabular i klasserommet.

 

 

Reklamer

Written by Therese Holm

29/04/2014 kl. 00:48

Publisert i Nettsted, fremmedspråk

Tagged with

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: