Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

VocabGrabber

with 2 comments

Her er en annen nettside som kan være kjekk når en jobber med tekster og med å lære seg vokabular VocabGrabber. Hvis elevene skal lese en ukjent tekst på nettet, kan de kopiere teksten og lime den inn i VocabGrabber. Nettsida lager deretter en ordsky, der de ordene som opptrer flest ganger i den innlimte teksten blir størst i ordskya. På den måten kan en se hvilke ord en er nødt til å forstå for å få noe ut av teksten en skal lese. Ved å klikke på de ulike ordene, får en opp definisjoner og forklaringer i feltet til høyre. Når elevene har forstått de mest høyfrekvente ordene, vil teksten antakeligvis bli lettere for dem å lese. Under ser du hvordan første delen av wikipedia-artikkelen om Parlamentet i Storbritannia blir seende ut etter en tur i VocabGrabber.

vocabgrab

 

Når du har sjekket ordene og definisjonene av dem, kan du gjøre andre ting også, som å lage deg en ordliste eller bare se på ordene som hører til en bestemt kategori/sjanger.

VocabGrabber er definitivt en kjekk nettside for å bli mer bevisst på hvilke ord som en absolutt bør kjenne til på forhånd før en leser en tekst på engelsk.

Reklamer

Written by Therese Holm

30/04/2014 kl. 00:10

Publisert i Nettsted, engelsk

Tagged with ,

2 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nok et supert tips, Therese! Jeg lærer så mye ved å følge bloggen din. Prøvde nettopp ut VocaGrabber – limte inn en tekst om Londons historie, og det var veldig artig å se hvordan ordene fordelte seg inn i emner med forskjellige farger. Dette må jeg prøve ut i timene også 🙂

  wenkva

  30/04/2014 at 00:42

  • Ja, det er noen sånne sider som gjør at jeg tenker «hvorfor har jeg ikke kommet over denne før?». Denne syntes jeg var veldig kjekk. 🙂

   Español_con_Therese

   30/04/2014 at 14:30


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: