Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

British slang

leave a comment »

eflsmartJeg har ikke undervist i fellesengelsken på noen år, men jeg mener å huske at et mål er å kjenne til ulike varianter av engelsk. I så fall vil denne nettsida gjøre undervisning om det emnet både morsomt – og som en ekstra bonus krever det lite forberedelse av læreren. Vinn-vinn-situasjon!

Jeg sier nettside, men det er egentlig et blogginnlegg på bloggen Efllecturer til David Mainwood, en blogg med mange artige undervisningsopplegg i engelsk. Blogginnlegget om British slang finner du her. Alt elevene trenger er en pc og høretelefoner, og adressa til bloggen. Opplegget inneholder ordskyer elevene skal studere, en lysbildepresentasjon (hvis det er det en kaller en «slide presentation» på norsk?) og en del drag-drop-oppgaver, der elevene skal sette sammen ord og uttrykk de har lært. I tillegg er det en video med One Direction (de er fortsatt populære blant kidsa, vel?) som snakker om britisk slang og en video med Hugh Laurie som snakker om forskjellen på britisk og amerikansk slang. Elevene kan jobbe i sitt eget tempo og gjøre oppgavene i rekkefølgen de står, eller en kan «styre» dem litt mer og velge å diskutere ordene i ordskya sammen, før de jobber med drag-drop-oppgavene alene, for eksempel. Uansett inneholder blogginnlegget en god del å jobbe med til emnet British slang.

Ordskya under er tatt fra dette blogginnlegget, som du altså finner på Efllecturer-bloggen. Og vil du følge David Mainwood på Twitter, opererer han under @MainwoodDavid.

slangbritish

 

 

Reklamer

Written by Therese Holm

05/05/2014 kl. 00:01

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: