Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Peppa Pig på spansk

leave a comment »

Elever liker tegnefilmer. Og har de småsøsken, kjenner de gjerne til Peppa gris som er hovedpersonen i en rekke 3-4-minutters tegnefilmer med ymse tema. På Youtube finnes mange korte tegnefilmer med Peppa – dubba til spansk, fransk og tysk – og de kan være artige å bruke i undervisninga. Hovedpersonen er Peppa, en gris, og familien hennes. Hun har en lillebror som heter George og i tillegg mange venner av andre dyreraser. Filmene handler gjerne om ett tema, har et relativt begrenset vokabular og mange av orda og uttrykka gjentas flere ganger i løpet av filmen. Dette gjør at filmene kan være enklere å forstå for elever enn andre filmer – og i tillegg er filmene morsomme og har en enkel og grei «moral», som gjerne nevnes flere ganger i filmen.

For øyeblikket holder Vg1 nivå 1-klassen min på med et kapittel om sport/idrett, og i den forbindelse så vi i dag filmen under, Peppa Pig El dia de deporte. Fra den fikk de i alle fall med seg uttrykket «!Lo mas importante no es ganar, sino participar!»

 

Slik jobbet vi: På forhånd fikk elevene ei ordliste med ord fra filmen som de leste gjennom, og ved hjelp av denne ordlista skulle de gjette på hva de trodde kom til å skje i filmen.

Ordlista: Peppa pig Dia de deporte

Etter å ha sett filmen, fikk elevene i oppdrag å skrive så mange setninger som de klarte om hva de hadde sett i filmen. Målet var ikke lange oppsummeringer, men enkle setninger der verbet var bøyd korrekt. Siden vi har holdt på med uttrykka tener que, tener ganas de, deber og querer, fikk elevene til slutt beskjed om å skrive noen setninger om hva Peppa har lyst til eller ønsker, og å gi Peppa råd om hva hun må gjøre for å klare dette. Da alt dette var oppsummert, så vi filmen en gang til, for å prøve å forstå enda mer av hva som blir sagt i filmen.

Det finnes Peppa Pig-filimer om mange ulike emner, søk på Youtube etter Peppa Pig en español. Og er du tysk- eller fransk-lærer, søk etter Peppa pig francais eller deutsch i stedet – Peppa er dubbet til en rekke språk.

Og underviser du i engelsk for yngre barn, er kanskje www.peppapig.com en side verdt å besøke også.

Reklamer

Written by Therese Holm

12/05/2014 kl. 22:32

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: