Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Mission US: A Cheyenne Odyssey

with one comment

muMultimediaprosjektet Mission US har fra før av laget to spill som kan brukes når en jobber med amerikansk historie – For Crown or Colony som handler om dannelsen av USA og Flight to Freedom, som handler om slavetida. Nå har en tredje «episode» blitt lansert, A Cheyenne Odyssey, som handler om indianernes kamp på 1800-tallet.

Alle Mission US-spillene spilles online ved at elevene lager en bruker, og deretter spiller individuelt. Målet med spillene er å lære om historie, og selv om dette antakeligvis er en annen type spill enn elevene vanligvis fordyper seg i er de likevel fengende. Som spiller må du ta en rekke valg for din rollefigur; valg som gjør at spillene kan ende litt ulikt, avhengig av eleven som spiller. I dette sistnevnte spillet dreier det seg om å få din stamme til å overleve på the Plains mens den hvite manns verden gradvis nærmer seg og påvirker livssituasjonen.

Å spille et av spillene gjennom tar mellom en og halvannen time, ideelt sett (tatt i betraktning at internett oppfører seg og at alle har med pc’er), men en trenger ikke nødvendigvis la elevene spille hele spillet i én økt. Nettsida til Mission US har en rekke oppgaver og kildemateriale som elevene kan jobbe med i tillegg til å spille spillet. På den måten er det mulig at elevene for eksempel spiller to av episodene på skolen, fordyper seg i oppgaver og kildemateriale og deretter spiller spillet ferdig hjemme. Eller, en kan be elevene spille én og én episode og gjøre oppgaver innimellom.

Det er i det hele tatt mange muligheter med disse Mission US-spillene, og selv om de nok er ment for yngre spillere, så passer de altså fint inn i pensumet til samfunnsfaglig engelsk-programfaget i 3. klasse – og er en fin måte å variere undervisningen på.

mu2

Reklamer

Written by Therese Holm

08/10/2014 kl. 23:07

Publisert i Uncategorized

Én kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Mission 3: A Cheyenne Odyssey (1866, Native Americans) […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: