Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Blogganbefaling: Nordveien

leave a comment »

Jeg kom via tilfeldigheter over en blogg som forteller om Norge og norsk kultur, på spansk. Dét må da være nyttig for spanskklasserommet, både på nivå 2 og 3? Bloggen heter Nordveien, forfatteren heter Toril Eide og du finner et intervju med henne på Utrops nettside. Hun forteller at hun har bodd 30 år i Spania, og at hver gang hun kommer hjem til Norge blir hun bevisst de små kulturforskjellene som kan gjøre Norge litt rart for utenforstående. Og det er disse hun forklarer, på spansk, rettet mot spansktalende som har tenkt seg til Norge – både turister og arbeidsinnvandrere.

Eide skriver om mange ulike tema, forklarer konsepter som vinmonopol, hjemmebrent, fyllearrest, eventyr, hyttetur, Janteloven, kvikklunch, spark, Husfliden, allemannsretten, Kardemommeloven – og mye, mye mer. Tekstene er illustrert med bilder og tegninger, og er skrevet på en spansk som definitivt passer for nivå 3 og sannsynligvis også for en del elever på nivå 2. Eide forklarer bakgrunnen for bloggen sin slik:

nordveien

Det er jo ofte slik at det er først når en har vært borte fra noe og kommer tilbake, at en ser hvorfor noe som har virket normalt brått kan virke litt fremmed, for andre. Rundt 2000 lesere er innom bloggen Nordveien i måneden, ifølge intervjuet i Utrop, og bloggen er herved anbefalt!

Reklamer

Written by Therese Holm

14/04/2015 kl. 00:33

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: