Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Uk election 2015

leave a comment »

7. mai er det valg i Storbritannia, og det finnes flere bra ressurser på nett for de som har tenkt å jobbe med dette:

Cappelens nettside for Tracks har en grei oversikt over partiene og deres kandidater, komplett med oppgaver til teksten.

I tillegg har Tracks også en ekstra, mer oppdatert artikkel ute nå – grei oversikt for alle nivåer i vgs, men kanskje mest for 1. klasse.

Nettsida May2015 har en oversikt over hvilke partier som ligger an til å vinne selve valget, det samme har også BBC, med en tidslinje som viser utviklingen – og sida Electionforecast har også kart som viser hvilket parti som sannsynligvis vinner de ulike constituenciene i Storbritannia.

Nettsida til det britiske parlamentet, Parliament.co.uk har en bra side med oversikt over hvordan en general election foregår (med info om by-elections og liknende også, om det skulle være interessant).

votematchHvis du lurer på hvilket parti du burde stemme på (hypotetisk sett!), kan du ta en test via Guardians nettsider for å finne det ut. En må riktignok legge inn et postnummer for å starte testen, jeg brukte bare W2 2HB, som er postkoden til et hotell midt i London. Ifølge testen burde jeg visst stemme Labour. Det var vel ikke direkte overraskende.

Til slutt – Cappelens nettside til Access to English Social Studies har lagt ut en lang artikkel om valget, og hvis du underviser i samfunnsfaglig engelsk, er dette egentlig den eneste artikkelen elevene dine trenge rå lese før eksamen for å forstå valget. Du kan også gå direkte til artikkelen her.

Helt til slutt: Komiker og samfunnskritiker (?) Russell Brand har sin egen kanal på Youtube, der han kommenterer på ulike saker – i januar i år diskuterte han hvilken rolle politiske debatter har i dagens samfunn og denne episoden er like aktuell og underholdende i dag. Han har  også et intervju med Ed Milliband på vei:

Reklamer

Written by Therese Holm

30/04/2015 kl. 11:02

Publisert i Nettsted, engelsk

Tagged with ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: