Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Mission US – City of Immigrants

with one comment

Jeg har beskrevet det gratis online-spillet Mission US tidligere, (blant annet i denne posten: Mission US) men oppdaga i dag at spillet har blitt utvida med et  «kapittel», City of Immigrants, og at nok et kapittel, om The Depression på 30-tallet, er annonsert i løpet av 2015. De fire foreløpige delene av spillet (her med årstall) er dermed: 

– 1770s – For Crown or Colonymyyø m-u

– 1848 – Flight to Freedom

– 1866 – A Cheyenne Odyssey

– 1907 – City of Immigrants

Det nye kapittelet, City of Immigrants er satt til 1907 i New York City. Hit kommer den 14-år gamle, jødiske innvandreren Lena Brodsky, fra Russland, for å prøve lykken. Som med de andre kapitlene i spillet, er dette et spill som får forskjellig  utfall ut ifra hvilke valg du velger å ta underveis, og spillets mål er at elevene skal få føle litt hvordan det opplevdes å leve i en spesifikk tidsperiode i amerikansk historie.

Jeg brukte spillet i samfunnsfaglig engelsk-klassen min i dag, lot dem gå til Mission US sin hjemmeside og registrere seg og deretter velge hvilket av de fire spilla de ville prøve. Bortsett fra at en elev manglet pc og en måtte nedom IT-avdelingen for å få oppgradert Flash-spilleren sin, så gikk det å spille selve spillet forbausende greit med klassen. Noen av elevene klarte å spille seg gjennom hele spillet (det var forsåvidt ingen konkurranse om å gjøre det raskest mulig…) men de fleste måtte lagre etter 90 minutter for å fortsette neste gang.

Spillet er, som sagt, gratis og absolutt å anbefale som en litt alternativ time om amerikansk historie. Elevene er dog avhengige av høretelefoner for å få den fulle spill-opplevelsen, og de må, som sagt, registrere seg med noen veldig enkle spørsmål, for å kunne delta.

 

Reklamer

Written by Therese Holm

20/10/2015 kl. 15:02

Én kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Mission 4: City of Immigrants (innvandring, 1907-tallet) […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: