Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Scary stories

with one comment

Jeg gjør ikke så mye ut av Hallowe’en i engelskklasserommet, annet enn å jobbe litt med Two Sentence Scary Stories og å be elevene lese en skummel novelle. Til gjengjeld er dette artige og enkle aktiviteter å gjennomføre.

Two Sentence Scary Stories likner på Hemingways Six word short story («For sale: Baby shoes. Never worn») i det at de skal fortelle en skummel historie i to setninger. Hvis du googler dette finner du mange eksempler på dette på nettet – her er et par av mine favoritter:

scary1) I woke up to hear knocking on the glass. At first, I thought it was from the window, until I heard it come
from the mirror, again.

2) I begin tucking him into bed and he please «Please, daddy, check for monsters under my bed». I look underneath for his amusement and see him, another him, under the bed, staring back at me, quivering and whispering «Daddy, there is someone on my bed».

3) The last thing I saw was my alarm clock flashing 12:07, before she pushed her long, rotting nails through my chest, her other hand muffling my screams. I sat bolt upright, relieved it was only a dream, but as I saw my alarm clock read 12:06, I heard my closet door creak open.

Etter å ha lest disse korte historiene, snakket vi om hva det er med dem som gjør dem litt skumle. Det er jo bare ord? Elevene kom fram til at det er kombinasjonen av bilder som skapes i hodet, samt overraskelsesmomentet som gjør at en grøsser bittelitt på ryggen av to-setnings-historiene. Dessuten er det noe med forventningen om at noe skal være litt skummelt, som kanskje også gjør det litt ekstra skummelt?

Elevene fikk deretter tid til å skape sine egne historier, på to setninger,  helst med et slags skummelt element. Det varierer jo litt hva elevene får til under tidspress, men små historier ble lest opp i etterkant –  den skumleste av dem var omtrent slik: «After signing the 6-month lease on my new flat I asked for the code for the Wifi. «There is no Wifi here», my landlord coldly informed me». Skumle historier kan tydeligvis være så mangt .

Det finnes mange «skumle» noveller på nettet, og  på denne siden til Flavourwire finner du en oversikt over 50 skumle noveller, komplett med lenke til digitale versjoner av disse, der de finnes. Huffington Post har dette innlegget med 17 skumle noveller, også med lenker til digitale versjoner. Og her er en liste over noen av mine favoritter blant «scary short stories». Lite direkte horror, men mer historier som får deg til å grøsse litt på ryggen. På en god måte.

Reklamer

Written by Therese Holm

02/11/2015 kl. 00:37

Én kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] har skrevet om hvordan jeg har brukt disse historiene tidligere i dette innlegget, så denne gangen legger jeg bare ut en PPT som jeg har brukt i klasserommet. Denne inneholder […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: