Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

NY Times Presidential Candidate Election

with 2 comments

nytI det siste har jeg forsøkt å forklare elevene hva forskjellen er på caucuses og primaries, hvor mange valg som skal gjennomføres før det er national conventions, hva en delegate er, hva de ulike kandidatene står for – og i det hele tatt: Det er amerikansk presidentkandidatsvalg igjen!

Det finnes jo haugevis med nettsider som tar for seg dette temaet, men for å ha en oversikt over hvordan alt ligger an, har jeg støttet meg til NY Times sine sider om valget. Nå ser det ut til at Ben Carson også har trukket seg fra republikanervalget – og vi står igjen med fire kandidater på den sida. Det jeg liker med NY Times sin side er at den er kontinuerlig oppdatert og gir deg en rask visuell oversikt over hvordan valgene har gått så langt:

valg

Det var bare plass til et lite utsnitt av valgresultatene i klippet over, men selve nettsida er oppdatert stat for stat.

I tillegg til oversikten over valgresultatene og når neste valg er, har NY Times en side dtrumper de sjekker om det presidentkandidatene sier faktisk er sant – eller ikke. Fact Check-siden inneholder rett og slett sitater fra de ulike deltakerne og et system med grønt for sant, oransje for delvis sant og rødt for usant. Det viser seg at ikke alt som har kommet ut av deltakernes munn er den fulle og hele sannheten.

NY Times har også en oversikt over finansene – hvor mange penger har de ulike kandidatene samlet inn og hvor mange har de brukt i valgkampen underveis. Det ser ut til at Clinton er den kandidaten som har samlet inn flest penger til nå – og hun er også den kandidaten som så langt har brukt mest i valgkampen.

cruzEn siste side fra NY Times som er litt interessant, er sida der de ulike kandidatene presenteres gjennom sitater fra dem selv. Jeg laget nylig en liten gjettekonkurranse for elevene i samfunnsfaglig engelsk, for å se om de klarte å skille utsagn fra demokrater fra utsagn fra republikanere. Det viste seg å være vanskelig, og enkelte elever hevdet at alle sitatene jeg ga dem kunne vært sagt av Trump… Kan du gjette hvem som står bak det frittalende sitatet til venstre i dette avsnittet, forresten?

 

 

(Det er selveste Ted Cruz som står bak sitatet over!) Startsiden for valgsaker i NY Times finner du her.

 

Reklamer

Written by Therese Holm

04/03/2016 kl. 00:07

Publisert i engelsk

Tagged with ,

2 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Liker også Wall Street Journal sin fremstilling. God bruk av infografikk.

  Morten Oddvik

  07/04/2016 at 13:03

  • Sant – alltid fint med infografikk!

   Therese Holm

   10/04/2016 at 22:15


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: