Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

P2016 – kandidatvideoer

with 2 comments

Noe som alltid har fascinert meg med presidentkandidatkampanjene er måten de bruker media på. Nærmere bestemt hvordan de velger å fremstå i videoene som lages for å sendes i de ulike delstatene i forkant av valgene der. Mange av disse videoene finner veien til kandidatenes youtube-kanaler, men det kan være litt vanskelig å få en helhetlig oversikt. Det er der sida P2016 kommer inn, med en oversikt over hvilke videoer kandidatene har sluppet i løpet av valgkampen. Enkelte videoer er spesielt rettet inn mot de ulike delstatene, andre er mer generelle og forteller om hva kandidaten vil gjøre hvis han/hun blir president.

Jeg har laget en prezi (den er fortsatt i endring!) som samler en del av disse videoene for å se hvilket inntrykk en får av kandidatene, samt for å gi noen eksempler på «mudslinging» – taktikken der en bruker sendetid på å rakke ned på andre kandidater. La meg likevel gi et par eksempler på videoer jeg har vist i klasserommet. Først, her er Bernie Sanders sin video America, til musikk av Simon & Garfunkel:

Det ser jo ganske tilforlatelig ut, men videoen har selvsagt fått sin skjerv med kritikk for ikke å inneholde nok bilder av afro-amerikanske og asiatiske velgere – samt at noen hevder det er ganske uklart hva Sanders egentlig VIL som president etter å ha sett videoen.

Hillary Clinton forsøker i den neste videoen å overbevise om at hun er den best kvalifiserte personen til jobben som USAs neste president:

Donald Trump har tatt slagordet «Make America Great Again» til sitt, og bruker det for det det der verdt i denne videoen:

Marco Rubio går ikke av veien for å slenge litt med leppa til Obama i denne videoen, der han påstår at det er åtte år siden USA sist hadde en president som var villig til «keep their promise to uphold the Constitution»:

Ted Cruz… Han har en rekke videoer der han stirrer intenst inn i kamera og forsøker å overbevise velgerne om at han er den sterke mannen som er perfekt for jobben. I denne videoen, derimot, lar han en av velgerne sine fortelle hvorfor han vil stemme på Cruz. Først og fremst dreier det seg om at Cruz vil bli med på andejakt.


Ben Carson har trukket seg som kandidat nå, men en av kampanjevideoene hans er fortsatt en av de mest svulstige jeg har sett på en stund. Og det sier faktisk ikke så reint lite:

Hva kan en bruke disse videoene til i klasserommet? Vel, enkelte av dem egner seg jo ypperlig for retorisk analyse i tillegg til at de gir en pekepinn om hva kandidatene tror kommer til å være viktige saker i valgkampen. De kan brukes til å snakke om amerikanske verdier, samt til å se på hvordan kombinasjonen av bilde, tekst, lyd og lydeffekter fungerer sammen for å overbevise velgerne. Og trenger du flere videoer, anbefaler jeg altså P2016-sida, som har en rekke TV-videoer samlet. Under ser du et lite skjermbilde av Marco Rubios videoer så langt. Og leter du etter mudslinging-videoer, videoer som rakker ned på andre kandidater, er det bare å scrolle ned på sida, de står praktisk talt i kø.

marco

Reklamer

Written by Therese Holm

07/03/2016 kl. 00:05

Publisert i engelsk

Tagged with , , ,

2 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Snapchat er også en yndet kanal for kandidatene: https://nrkbeta.no/2016/03/24/i-usa-dekker-snapchat-presidentvalget/

  Morten Oddvik

  07/04/2016 at 13:04

  • Ah, ikke sett på, men skal sjekke det ut!

   Therese Holm

   10/04/2016 at 22:16


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: