Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

Quizlet Live

leave a comment »

På fagforum i går ble jeg minnet om at jeg ikke har nevnt den nye funksjonen i Quizlet, nemlig Quizlet Live. I stedet for at elevene skal konkurrere mot seg selv om å lære vokabular, kan de nå konkurrere sammen – i tilfeldig sammensatte grupper. Det fungerer slik:

Velg et sett med ord du allerede har laget. Du trenger et med minst 12 ord, da det er 12 ord i hvert spill.

quizletliveØverst på arbeidslinjen finner du nå en lilla «knapp» der det står «Live». Klikk på denne. På den neste siden klikker du på «Create Game». Du får da opp en side som du viser på prosjektor til elevene. Den har en innloggingskode som elevene taster inn etter å ha gått til quizlet.com/live.Når alle elevene er logget inn, klikker du på knappen for å starte spillet.

På elevenes skjerm nå får de opp et bilde av et dyr og navnet på medelever de er i gruppe med. De må bevege seg rundt i klasserommet, finne de andre gruppemedlemmene og sette seg sammen, med hver sin pc.

Når elevene har organisert seg, starter læreren spillet. Hver elev får nå opp fire ord på sin skjerm, og ett ord kommer opp øverst på skjermen. Elevene må deretter diskutere hva den riktige oversettelsen er, og den som har det riktige ordet på skjermen klikker på det. Det er totalt 12 ord i settet og gruppa som først får 12 rette vinner spillet. På lærerens prosjektor kan elevene se hvordan gruppa ligger an underveis. OBS: Svarer elevene feil underveis, mister de alle poenga de har opparbeida og rykker tilbake til start!

Spillet tvinger elever som kanskje ikke naturlig ville søkt sammen til å jobbe sammen som et lag, hvilket jo alltid er en god idé. Spillet minner om Kahoot, som elevene antakeligvis allerede er kjent med – men tvinger, som sagt, fram et samarbeid. Etter at spillet er over får læreren en oversikt over hvilke ord elevene oftest svarer feil på, altså de orda som en kanskje må øve mer på. Alt i alt en morsom utvikling med Quizlet, spesielt kjekt for de av oss som allerede har noen sett med ord liggende – i tillegg har jo utallige andre lærere laget ordlister som en kan «låne» ved å søke etter læreboknavn eller tema. Definitivt noe jeg kommer til å bruke i klasserommet igjen. Quizlet.com, altså. se eventuelt sida https://quizlet.com/features/live for mer utførlig informasjon om Quizlet Live, inkludert en video.

zab9w-o

 

Reklamer

Written by Therese Holm

06/04/2016 kl. 19:45

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: