Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

SierraPambley – PPT’er på spansk

leave a comment »

De fleste lærere har vel på et eller annet tidspunkt lagt igjen timer av sitt liv i forsøket på å lage en nyttig Power Point for å undervise et eller annet tema, sette sammen ord og bilder for å gjøre det hele interessant … På nettsida til SierraPambley finner du en slags snarvei til dette, hvis det er en spanskundervisningsrettet Power Point du er ute etter. Organisert etter nivå og tema finner du her profesjonelt utseende Power Point’er til en rekke temaer. En trenger jo ikke å vise elevene alle 112 sidene i PPT’en om mat, !A comer!, men kanskje en kan se på deler av den, eller la elevene se på den på sin pc og skrive ned ord de tror de kan få bruk for. Ordene står på spansk på denne PPT’en, uten oversettelse, men med bilder som forklarer ordene.

I andre PPT’er, som den om  los pasados en español, kommer noen forklaringer på spansk – blant annet på når en bruker presens perfektum, indefinido og imperfecto på spansk. Det blir kanskje litt for komplisert for elever på laveste nivå, men burde fungere bra for de på litt høyere nivå. Power Point’ene dekker, som sagt, ulike emner, fra hvordan en uttrykker fortid på spansk, via «yrker» til «en samtale med legen«. Måla for hva en skal lære i hver «unidad» er oppført først i PPT’en.

enigPå det mer avanserte nivået står av og til instruksjonene på spansk – som i denne PPT’en om hvordan en binder sammen setninger på spansk, ellers uttrykkes forklaringene gjennom en form for infographics, som i denne om å uttrykke om en er enig eller uenig i  noe (se eksempel til venstre).

For å teste ut de ulike PPT’ene gå til denne siden for de enkleste nivåene, og denne siden for de mer avanserte.

Reklamer

Written by Therese Holm

11/04/2016 kl. 00:03

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: