Thereses digitale klasserom

-Nettsteder brukt i mitt digitale klasserom-

The Web Side Stories

leave a comment »

Og nå noe for tysklærerne.

Skolen Sekundarschule Minerva Basel har laget en historie med bilder og tekst, der leseren selv velger hvordan historien fortsetter. Etter hvert «kapittel» (og det skal sies, de er relativt korte og enkle å lese, til og med for en som ikke har lært tysk på 20 år) må leseren velge om historien for eksempel skal fortsette som en krim eller som en kjærlighetshistorie (som i bildet under).

minervaOg det er i grunnen det hele nettsida går ut på – les historien og bestem hvordan du vil den skal utvikle seg! Selv om historien, som sagt, er ganske enkel å forstå siden den blir forklart både gjennom bilder og tekst, kan det jo være at det er nødvendig å forklare enkelte ord eller verbbøyinger underveis.

Som en etter-aktivitet kunne det jo være interessant om elevene skriver eller snakker om hvordan historien utviklet seg gjennom de ulike valgene de foretok underveis, og sammenlikne hvordan historien sluttet. Noen elever vil kanskje velge å lese historien flere ganger, for å se hvordan den forandrer seg hvis de velger en krimhistorie framfor en kjærlighetshistorie, for eksempel. Jeg har vært på jakt etter noe liknende for spanskelevene mine, men så langt uten hell. Kom gjerne med tips hvis du har sett noe som likner.

Uansett – vil du prøve ut historien med tyskelevene dine, klikk på Web Side Stories for å komme i gang!

 

Reklamer

Written by Therese Holm

19/02/2014 kl. 02:31

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: